کپک کابینت ام دی اف


کابینت آشپزخانه مهم ترین بخش آن از نظر زیبایی به شمار می رود و جلوه ای که کابینت ها به آشپزخانه ها می دهند را هیچ چیز دیگری نمی تواند بدهد برای همین تمیز بودن آن ها بسیار مهم تلقی می شود و ما در مقاله نگهداری و تمیز کردن کابینت به شما تمام نکات در این رابطه را گفته ایم. یکی از مشکلاتی که از عدم تمیز کردن و نگهداری درست از ان ها بوجود می آید کپک ها هستند و شاید شما هم تا به حال آن ها را در آشپزخانه خود مشاهده کرده باشید. در این مقاله قصد داریم در رابطه با کپک زدن کابینت های ام دی اف و راه های تمیز کردن ان نکاتی را عنوان کنیم تا هم در از بین بردن آن و هم در جلوگیری از رشد آن بهتر عمل کنید.

دلایل کپک زدن کابینت های ام دی اف آشپزخانه

کابینت های ام دی اف به صورت روکش دار ( PVC – کابینت روکش چوب – چرمی و.. ) ساخته می شوند و این روکش ها سبب محافظت از بافت درونی و یا ام دی اف آن ها می شود. حال ممکن است به دلایل محتلف این روکش ها صدمه دیده و دچار خط و خش و..شوند و اینگونه MDF در معرض هوا و رطوبت قرار می گیرد. روطبت و دمای آشپزخانه نیز به صورت میانیگین از کل خانه کمی بیشتر بوده و همین دو فاکتور فضایی ایده آل را برای رشد دنواع قارچ و کپک ها فراهم می کند.

دلایل کپک زدن کابینت های ام دی اف آشپزخانه

شستن ظروف و عدم خشک کردن کابینت ها پس از اینکار جتی در صورت سالم بودن روکش و صفحه کابینت شما و عدم تمیز کردن مناسب نیز می تواند به مرور زمان باعث رشد کپک هایی شود. نم زدن دیوار پشتی کابینت های شما نیز می تواند دلیل رشد قارچ ها در پشت و یا حتی داخل آن ها شود. عمدتا کپک هایی که روی کابینت ها به خاطر نمناک بودن و رطوبت بالا تشکیل می شوند رنگ نارنجی دارند البته دقت کنید که وجود خطوط نارک نارنجی روی ام دی اف ممکن است به خاطر موریانه زدن کابینت های شما باشد.

جلوگیری از کپک زدن کابینت MDF

همانطور که مشخص است مهم ترین کاری که باید برای جلوگیری از کپک زدن کابینت های ام دی اف انجام دهید رطوبت زدایی و عدم خیس کردن آن ها به روش های مختلف است. پس بعد از هر بار ظرف شستن با یک دستمال خشک سطح و بدنه را به خوبی پاک کنید. از طرفی مطمئن شوید که دیوار پشت کابینت دیوار پوش دارد و رطوبتی از آن جا به بدنه سرایت نکند. دیگر بخش مهمی که باید خشک نگاه دارید داخل بدنه است. از گزاشتن ظروف خیس و نم دار و ظرف هایی که شاید شامل موادی مانند ترشیجات باشند در داخل کابینت خودداری کنید و یا از بسته بودن و مهر و موم بودن ان ها مطمئن شوید.

پس از شستن میوه ها و خشک کردن کامل ان ها بهتر است ان ها را به صورت مستقیم روی کابینت قرار ندهید و پارچه و یا ظرفی را زیر ان ها قرار دهید. به هیچ وجه میوه کپک زده را با کابینت تماس ندهید چرا که به راحتی سرایت می کند و سریع رشد می کند.

از کشیدن اشیا لبه دار و تمیز روی کابینت ها جلوگیری کنید و پس از ایجاد هر خط و خشی سعی در از بین بردن و تعمیر کنید.

تمیز کردن کپک کابینت ام دی اف

ابتدایی ترین روش جهت از بین بردن و پاک کردن کپک کابینت ام دی اف ( کپک سطحی ) استفاده از اسپری های مخصوص و یک دستمال است اما گاها کپک ها دیر دیده می شوند و رشد خود را تا درون بافت ام دی اف تکمیل کرده اند و برای از بین بردن ان ها نمی توان کاملا به این کار بسنده کرد.

برای اینکه بفهمید آیا کپک ها از سطح نفوذ بیشتری کرده اند یا خیر پس از تمیز کردم و خشک کردن کامل سطح با یک پیچ گوشتی نقاط کپک زده با فشار دهید و اگر احساس کردید که نرم تز از سایر قسمت هاست بدانید که بافت درونی نیز کپک گرفته است. مراحل زیر را انجام دهید :

  1. به کمک سشوار و یا پنکه سطح ام دی اف را کاملا خشک کنید
  2. از ماسک و دستکش مخصوص استفاده کنید چرا که کپک ها از خود گاز های مضری متصاعد می کنند
  3. با یک سمباده 100 و یا کاردک و شیع نوک تیز سطح را تا جایی که می توانید بسابید. در آخر با یک سمباده ترم تر با زبری 220 و یا بیشتر قسمت های کپک زده را تراش دهید تا کاملا صاف شوند.
  4. مایع سفید کننده مخصوص را به نسبت یک به هشت با آب قاطی کنید و روی قسمت های سمباده کشیده شده اسپری کنید و چند دقیقه صبر کنید و سپس با یک دستمال آن قسمت ها را پاک کنید.
  5. پس از خشک شدن نقاط مد نظر دوباره با یک سمباده نرم قسمت های مد نظر را بسایید.

اگر میزان کپک بسیار زیاد باشد تمیز کردن و از بین بردن ان فایده ای ندارد و تعویض آن قسمت از بدنه کابینت شما بهترین کار است. کپک کابینت ام دی اف

 



Source link

پیام بگذارید

No products in the cart.