13 روش معجزه‌آسا برای درمان یبوست در خانه


یبوست از مشکلات بسیار آزاردهنده است که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. درمان یبوست راحت نیست اما روش‌های خانگی بسیاری هستند که به روده‌ کمک می‌کنند که این مشکل را حل کند و آرامش همیشگی را به ما بازگرداند!

درمان یبوست

یبوست از شایع‌ترین مشکلات گوارشی و بسیار آزاردهنده است. درمان یبوست کار راحتی نیست اما روش‌های خانگی بسیار موثرتر هستند و روده را به اجابت مزاج عادت می‌دهند. با امتحان روش‌های مختلف و گوش دادن به بدن خود، می‌توانید بفهمید که کدام شیوه درمانی برای شما بهتر است. در ادامه این مقاله از مجله دلتا روش‌های درمان یبوست در خانه را به شما معرفی می‌کنیم تا به شیوه‌ای معجزه‌آسا یبوست خود را درمان کنید.

یبوست چیست؟

یبوست یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی است که به سختی در دفع مدفوع یا کاهش دفعات اجابت مزاج اشاره دارد. این مشکل می‌تواند کوتاه‌مدت (حاد) یا بلندمدت (مزمن) باشد و بر کیفیت زندگی فرد تاثیر منفی بگذارد.

درمان یبوست

یبوست چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟

یبوست می‌تواند مشکلات متعددی ایجاد کند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

1. ناراحتی و درد شکم: عدم دفع مدفوع باعث تجمع گاز و احساس سنگینی در شکم می‌شود.

2. بواسیر (هموروئید): فشار زیاد هنگام دفع می‌تواند منجر به تورم و التهاب عروق مقعد شود.

3. شقاق مقعد: ترک‌خوردگی یا آسیب به بافت مقعد، ناشی از عبور مدفوع سفت.

4. تجمع مدفوع: در موارد شدید، تجمع مدفوع سخت می‌تواند منجر به انسداد روده شود.

5. عوارض روانی: یبوست مزمن می‌تواند استرس و اضطراب ایجاد کند و کیفیت خواب و زندگی را تحت تأثیر قرار دهد.

درمان‌ یبوست در خانه

اغلب یبوست با تغییر سبک زندگی و استفاده از روش‌های طبیعی قابل درمان است. در ادامه به روش‌های خانگی موثر برای رفع یبوست اشاره می‌کنیم:

1. افزایش مصرف فیبر

درمان یبوست

فیبر با افزایش حجم مدفوع به تسهیل و راحت شدن حرکت آن در روده کمک می‌کند. غذاهای غنی از فیبر شامل: میوه‌ها (مانند سیب، گلابی و پرتقال)، سبزیجات (مانند اسفناج و کلم بروکلی)، غلات کامل (مانند نان سبوس‌دار و جو دوسر) و حبوبات (مانند عدس و لوبیا) هستند. همچنین سبوس گندم یا برنج یک منبع غنی از فیبر است که می‌توان آن را به غذا یا ماست اضافه کرد.

2. نوشیدن آب کافی

کم‌آبی بدن یکی از عوامل اصلی یبوست است. نوشیدن ۸-۱۰ لیوان آب در روز به نرم شدن مدفوع و درمان یبوست کمک می‌کند. مصرف مایعات گرم مانند دمنوش نعناع یا زنجبیل نیز می‌تواند مفید باشد.

3. فعالیت بدنی

ورزش منظم، مانند پیاده‌روی یا یوگا، با تحریک روده‌ها به دفع بهتر کمک می‌کند. حتی ۲۰-۳۰ دقیقه فعالیت روزانه می‌تواند تاثیر زیادی در درمان یبوست داشته باشد.

4. استفاده از ملین‌های طبیعی

درمان یبوست

مواد طبیعی مانند دانه چیا، تخم کتان و آلو خشک اثرات ملینی دارند. مصرف یک قاشق غذاخوری تخم کتان آسیاب‌شده با یک لیوان آب یا خوردن ۳-۵ عدد آلو خشک می‌تواند یبوست را تسکین دهد. به‌علاوه یک قاشق غذاخوری سرکه سیب در یک لیوان آب قبل از غذا، هضم را بهبود می‌بخشد و ممکن است به تسکین یبوست کمک کند.

5. ایجاد روتین برای دفع

برای کمک به تنظیم اجابت مزاج، سعی کنید هر روز در یک زمان مشخص به سرویس بهداشتی بروید، حتی اگر نیاز فوری ندارید. این کار به بدن و روده‌ کمک می‌کند که عادت کنند و در درمان یبوست بسیار موثر است.

6. مصرف روغن‌های طبیعی

روغن زیتون یا روغن نارگیل می‌تواند به عنوان ملین طبیعی عمل کند. یک قاشق غذاخوری از این روغن‌ها را ناشتا مصرف شود.

7. مصرف خاکشیر

درمان فوری یبوست با خاکشیر از مواردی است که از قدیم استفاده می‌شده است. خاکشیر را با آب گرم مصرف کنید. می‌توانید برای اثرگذاری بهتر عسل و لیمو اضافه کنید. مصرف خاکشیر صبح‌ها و شب‌ها سبب دفع اجابت مزاج و کاهش علائم یبوست خواهد شد.

درمان یبوست

7. ماساژ شکم

ماساژ ملایم شکم در جهت عقربه‌های ساعت می‌تواند به حرکت روده و درمان یبوست کمک کند.

8. دمنوش‌های گیاهی

گیاهانی مانند سنا، گل محمدی و بابونه اثرات ملینی دارند. با این حال، مصرف طولانی‌مدت آن‌ها توصیه نمی‌شود.

9. آب گرم با لیمو و عسل

مصرف ناشتای یک لیوان آب گرم همراه با آب‌لیمو و کمی عسل می‌تواند روده‌ها را تحریک کند.

10. پروبیوتیک‌ها

مصرف مکمل‌ها یا غذاهای حاوی پروبیوتیک، مانند ماست پروبیوتیک، کفیر یا مکمل‌های حاوی باکتری‌های مفید می‌تواند تعادل باکتری‌های روده را بهبود بخشیده و به رفع یبوست کمک کند. قرص فمی لاکت توپلاس، قرص پایلوشات و کپسول پرودایجست نمونه‌ای از قرص پروبیوتیک برای یبوست هستند.

11. مصرف منیزیم

مکمل‌های منیزیم مانند منیزیم هیدروکسید یا منیزیم سیترات، با جذب آب به داخل روده، باعث نرم شدن مدفوع می‌شوند. پیش از مصرف این مکمل‌ها با پزشک خود مشورت کنید.

12. طب فشاری (Acupressure)

درمان یبوست
درمان یبوست

ماساژ نقاط خاصی از بدن مانند پایین شکم می‌تواند به تحریک حرکت روده کمک کند. برای این‌که به‌اندازه 3 انگشت سبابه، پایین‌تر از ناف نقطه‌ای است که برای درمان یبوست باید فشار دهید. قسمت‌هایی از دست و پا هم برای درمان یبوست قابل فشار دادن هستند که در تصویر زیر می‌بینید:

13. طب سوزنی

تحقیقات نشان داده که طب سوزنی می‌تواند برای درمان یبوست مزمن موثر باشد. این روش جریان انرژی در بدن را متعادل کرده و عملکرد روده‌ها را بهبود می‌بخشد.

برای یبوست شدید چه باید کرد؟

در صورتی که یبوست به درمان‌های خانگی پاسخ ندهد یا با مشکلات جدی همراه باشد، روش‌های پزشکی توصیه می‌شوند:

1. ملین‌ها: داروهای بدون نسخه مانند پلی‌اتیلن گلیکول یا سنا به نرم شدن مدفوع و تسهیل دفع و درمان یبوست کمک می‌کنند.

2. شربت و قرص یبوست: در موارد یبوست مزمن، پزشک ممکن است داروهایی مانند لوبيبروستون، سی لاکس و لیناکلوتاید یا شربت فیژان و شربت انجیر مرکب فیژین تجویز کند که حرکت روده را بهبود می‌بخشند. به دلیل عوارض، این داروها را بدون توصیه پزشک استفاده نکنید.

3. تنقیه یا شیاف: این روش‌ها برای پاکسازی روده در مواقع اضطراری استفاده می‌شوند.

4. عمل جراحی: در موارد نادر که یبوست به علت انسداد یا مشکل ساختاری روده باشد، جراحی ممکن است لازم شود.

تعداد کلمات مطلب: 930

اپلیکیشن مجله دلتا



Source link

پیام بگذارید

No products in the cart.