کلیسای سنت باسیل روسیه شاهکار معماری مسکو


کلیسای سنت باسیل از محبوب‌ترین جاهای دیدنی مسکو و جهان است. اما ماجرایی غم‌انگیز پشت این زیبایی بی‌نظیر وجود دارد. داستانی که ما را به عمق سرمای قلب تزار‌های روسیه می‌برد.

ماجرای غم‌انگیز کلیسای سنت باسیل

کلیسای سنت باسیل در مسکو، پایتخت پرجمعیت کشور روسیه قرار دارد. سنت باسیل در میدان مشهور مرکز شهر مسکو، یعنی “میدان سرخ” ساخته شده است. این کلیسا با ۴۷ متر ارتفاع تا قبل از ساخت بنای برج ناقوس، بلندترین نقطه در روسیه بود. گفته می‌شود که در این میدان، تزارهای روسیه مراسم تاج‌گذاری خود را برگزار می‌کردند. در این مقاله از مجله دلتا با ما همراه باشید تا این مکان شگفت‌انگیز را بررسی کنیم.

تاریخچه ساخت کلیسای سنت باسیل

کلیسای جامع سنت باسیل در قرن حاضر، بهترین موزه و نماد معماری سنتی روسیه در مسکو است. این بنای 400 ساله که به‌طور رسمی به‌عنوان کلیسای «واسلی مقدس» یا کلیسای «پیکروفسکی» نیز شناخته می‌شود. این ساختمان در قرن شانزدهم به‌عنوان یک کلیسای ارتدوکس روسی ساخته شد.

این ساختمان که به‌عنوان کلیسای تثلیث نیز شناخته می‌شود، دارای نه گنبد رنگارنگ، دو مناره و ده نمازخانه است. نمازخانه‌ها در سال ۱۹۲۹ بعد از اینکه روسیه به سمت یک جامعه سکولار متمایل می‌شد، تغییر کاربری داد. این شگفتی بزرگ روسیه به فرمان ایوان مخوف (نخستین پادشاه روسیه که لقب تزار گرفت) ساخته شد.

ماجرای غم‌انگیز کلیسای سنت باسیل

معماران کلیسای سنت باسیل

ایوان چهارم، که به نام ایوان مخوف شناخته می‌شود، اولین تزار روسیه و نوه ایوان بزرگ به منظور گرامی‌داشت پیروزی‌های خود کاتدرال را ساخت.کلیسای سنت باسیل بین سال‌های ۱۵۵۵ تا ۱۵۶۱ ساخته شد. مورخان معماری اغلب ایوان بارما و پستنیک یاکوولف را به عنوان معماران و سازندگان این کلیسای مشهور معرفی می‌کنند.

این مکان زیبا بار 2 داستان غم انگیز را به دوش می‌کشد. اولین داستان مربوط به معمارانی است که این بنا را ساختند، ایوان مخوف پس از ساخته شدن این بنا به دلیل زیبایی بی‎نظیرش معماران این شاهکار معماری دنیا را کور کرد تا دیگر نتوانند بنای دیگری به آن زیبایی بسازند!

ماجرای دوم هم مربوط به زمان استالین است. در اواخر قرن بیستم، جوزف استالین خواستار بازسازی پایتخت بود که تهدیدی برای بقای کاتدرال سنت باسیل به حساب می‌آمد. معمارانی مانند پیوتر بارانوفسکی در برابر طرح تخریب کاتدرال توسط استالین ایستادگی کردند؛ بارانوفسکی به زندان افتاد، اما ساختمان نجات یافت.

رنگارنگ‌ترین کلیسای جهان

تاریخ‌نگاران می‌گویند که رنگ اصلی کلیسا سفید بوده است تا با سنگ‌های کرملین هماهنگ باشد و گنبدهای آن طلاکاری شده بودند. اما در اواسط قرن هفدهم رنگ‌های زنده‌ای بر‌روی گنبدها نقاشی شد که ظاهر منحصر به فردی به ساختمان در میدان سرخ داد و امروزه این رنگارنگ بودن، از جاذبه‌های اصلی برای گردشگردی است. کاتدرال به‌عنوان یک مکان گردشگری و موزه تاریخی شناخته می‌شود و تورهای عمومی و خصوصی مختلفی در آن برگزار می‌شود. در سال ۱۹۹۰، این کلیسا همراه با کاخ کرملین و میدان سرخ در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

رنگارنگ‌ترین کلیسای جهان

طراحی کلیسای سنت باسیل

سبک منحصر به فرد معماری کاتدرال سنت باسیل در تضاد با سایر آثار معماری سنت مسکو و معماری بیزانسی قرار دارد. رشد کلیساهای چوبی بومی در روسیه باعث شد برخی از مورخان معماری باور داشته باشند که کاتدرال سنت باسیل ترکیبی از چنین طرح‌هایی با موتیف‌های بیزانسی و حتی آسیایی است.

وجود معماران ایتالیایی در زمان ساخت این کلیسا در مسکو و همچنین حضور پناهندگان یونانی که به پایتخت مهاجرت کرده بودند، باعث شده معماری این مکان ترکیبی از سبک‌های مختلف معماری آن زمان باشد. معماران ایتالیایی که در زمینه طراحی پرسپکتیو آموزش دیده بودند، احتمالا بر شکل ‌گیری عمق و پویایی این اثر منحصر به فرد تاثیر زیادی گذاشته‌اند.

تعداد کلمات مطلب: 546

اپلیکیشن مجله دلتا



Source link

پیام بگذارید

No products in the cart.