یکی از مهم ترین بخش های هر ساختمان ذر فرایند تغییر دکوراسیون و یا نوسازی آن دیوار ها هستند. اولین عنصر جذب کننده دید بیننده در یک طرح دکوراسیون در هر نوه مکانی از اداری گرفته تا مسکونی دیوار آن محیط باشد. در واحد های مسکونی و تجاری شاهد به کارگیری دیوار یه به صورت معمولی و یا به صورت دیوار کاذب هستیم و در واحد های اداری نصب انواع پارتیشن های اداری رونق گرفته است. در این مقاله قصد بررسی تفاوت های پارتیشن دیوار و دیوار کاذب را داریم و خواهیم گفت که کدام یک برای چه نوع کاربری مناسب تر هستند. با آذرخش دکور همراه باشید.
مقایسه دیوار، دیوار کاذب و پارتیشن اداری
دیوار به صورت سنتی تیشکل شده از ستون ها و متریالی است که آن را تشکیل می دهد مثلا آجر و گچ. این نوع دیوار سخت بوده و قابلیت حرکت ندارد و وزن سنگینی دارد اما از سویی برای مقاومت سازه در صورت ساخته شدن اصولی مهم است. در بحث دکوراسیون داخلی اما تمرکز بیشتر روی دیوار های کاذب یا کناف است.
دیوار کناف را می توان به راحتی هم پیش از اتمام کار ساختمانی سازه و هم پس از آن اجرا کرد و در این رابطه محدودتی وجود ندارد. این دیوار ها که درست مانند پارتیشن ها دیوار هایی غیر باربر هستند و بیشتر برای جدا سازی تقسیم یک محیط به بخش های گوناگون استفاده می شوند اولین بار توسط دو برادر آلمانی تحت عنوان کناف معرفی شدند.
از برخی ویژگی های دیوار کناف می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- وزن کمتر نسبت به دیوار های سخت
- انعطاف بالا و نبود محدودیت در طرح و اجرا
- مقاومت بالا در برابر زلزله و تحمل فشار بیشتر
- عایق در برابر صدا حرارت و …
- نصب و اجرای راحت و با سرعت بالا
- امکان استفاده از تاسیسات در پشت آن
- امکان دسترسی آسوده به تاسیسات مانند سیم کشی ها
- قابل تزئین با انواع دیوارپوش ها
دیوار کاذب در برابر پارتیشن اداری
پارتیشن های اداری نیز به هدف تقسیم یک فضا به بخش های کوچکتر استفاده میشود. این دیوار های جدا کننده از متریال های مختلفی تولید میشوند و انواع مختلفی دارند. که با توجه به نیاز کاربران یک محیط سفارش داده میشوند. مانند دیوار کاذب پارتیشن ها نیز ویژگی های مثبتی دارند که سبب محبوبیت آن ها خصوصا در شرکت ها و اداره ها شده است.
مقاله نقش پارتیشن در بهبود فضای کاری اشتراکی را در اینجا بخوانید و با مزیت هایی که برای این محیط ها دارد بیشتر آشنا شوید.
- سبک وزن
- نصب راحت
- عایق صدا
- راحتی جا به جایی
- عدم تداخل در نورپردازی
- تنوع در متریال ( چوب – شیشه و فلز و…)
- امکان متحرک کردن آن ها ( پاراوان – نعطاف بسیار بالا )
- فراهم آوردن حریم خصوصی مورد نیاز افراد
در کنار این ویژگی های مثبت پارتیشن ها را می توان در انواع تکجداره و دوجداره نیز سفارش داد که مدل های دو جداره از آن جا که سکوت کامل را در یک دفتر و اداره ایجاد می کنند بسیار بیشتر استفاده می شوند و به خاطر مقاومت بالایی که دارند طول عمر بیشتری نیز خواهند داشت.
از آن جا که انعطاف پارتیشن های اداری خصوصا انواع متحرک ان که بعضا دارای چرخ های خاصی هستند برای یک مکان اداری مهم تر است بیشتر شاهد نصب ان ها در این واحد ها هستیم اما از آن سو دیوار کناف یا کاذب را در واحد های مسکونی و واحد های تجاری برای بهبود دکوراسیون داخلی استفاده می کنند.
انتخاب بین دیوار کناف و پارتیشن اداری
هدف و کاربری این دو تا حد زیادی با هم متفاوت است اگرچه جنبه های مشترکی دارند. دیوار های کناف را معمولا برای زیبا سازی و برای ارتقا دکوراسیون یک محیط نصب می کنند و هزینه بالایی برای ان می کنند و از طرف دیگر پارتیشن ها را برای تقسیم بندی فضا به کار می برند اگرچه برخی سعی می کنند با طراحی خاص پارتیشن ها هم کار تقسیم بندی فضا را انجام دهند و هم زیبایی بیشتری به محیط کاری خود ببخشند.
بسته به متراژ و مساحت محیط مد نظر می توان از یک و یا هر دو این دیوار ها استفاده کرد. برای مثال اگر دفتری با مساحت بسیار بزرگ دارید که میتوانید بخشی از آن را به لابی تبدیل کنید و بخش دیگر را به محیط کارمندان میتوانید در لابی از طرح های زیبای دیوار های کاذب بهره ببرید و پارتیشن ها را در محیط کارمندان نصب کنید. اما در صورتی که مساحت محدودی را در اختیار دارید بهترین گزینه مدیریت آن فضا به وسیله انواع پارتیشن هاست.