تجهیزات دیوار سبز چیست؟
گیاهان در حال رشد قسمت اصلی ساخته شده در دیوار سبز است. قرار گیری گیاهان در دیوار سبز به گونه است که امکان رشد و آبیاری گیاهان وجود داشته باشد لوله های پنهانی بر روی دیوار های سبز قرار دارد که مکانیسم آبیاری خودکار و با طراوت نگه داشتن گیاهان را برای شما فراهم می آورد. جدیدا در سبک جدید دیوار سبز پالت هایی به وسیله ستون های گالوانیزه و تیر هایی به سقف متصل میشود تا بتوان کاشی و سرامیک های نیز قرار دهید.
نحوه ی نصب گرین وال
برای ساخت گرین وال ابتدا باید تراز بودن دیوار را بررسی کنید و دیوار باید هیچ گونه برآمدگی نداشته باشد و بعد با توجه به گیاهی که قرار است روی دیوار اجرا شود سیستم طراحی آن انتخاب میشود. گیاهی که میخواهید انتخاب کنید باید با شرایط آب و هوایی ، جهت تابش آفتاب و حتی فصل کشت مناسب باشد. در ساده ترین حالت برای قرار دادن گیاهان بر روی گرین وال می توانید یک صفحه چوبی را با پلاستیک به صورت کامل بپوشانید. سپس داخل آن را با پارچه های مخصوص باغبانی پوشش داده تا بعد از راه اندازی دیوار سبزتان، پارچه داخل آن آب را برای گیاهان حفظ کند. بعد از اتمام تمامی مراحل، بذر و قلمه ها را به صورت کاملاً اصولی بر روی دیوار قرار دهید تا کم کم رشد کند.
محتوای پیشنهادی : برای اطلاعات بیشتر راجع به فومیزه ضد آب کلیک کنید.
انواع دیوار سبز یا گرین وال
مانند دیگر آیتم ها برای دکوراسیون داخلی ، دیوار سبز نیز انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی و معرفی آن ها میپردازیم :
دیوار سبز شبکه ای
دیوار سبز شبکه ای بسیار سبک بوده و و برای گیاه هایی که بالارونده هستند تکیه گاه خوبی است این تکیه گاه بین دیوار و ساختمان قرار گرفته و اغلب برای گیاهانی استفاده می شود که رشد آرامی دارند.
دیوار سبز مدولار
هانطور که از نامش پیداست از سیستم های مدولار دیوار سبز از پانل های پیش ساخته استفاده میشود بدین صورت که پانل ها بر روی دیوار مورد نظر نصب شده و گیاه داخل هر یک از پانل ها کاشته می شود. در این تیپ دیوار سبز، انتخاب گونه های گیاهی، از نظر سرعت رشد و دوام دارای اهمیت بسیاری می باشد. چرا که در صورت انتخاب گیاه نامناسب به لحاظ رشد و تراکم، اجرای دیوار سبز و زیرسازی ها بیهوده خواهد بود. اگر میخواهید میتوانید از ورق لترون استفاده کنید.
کاربرد دیوار سبز مدولار:
- قابل استفاده در فضاهای داخلی و خارجی
- قابل استفاده در ساختمانهای اداری، تجاری، مسکونی
- قابل استفاده در رستوران، استخر، باغ و…
مزایای گرین وال چیست؟
دیوارهای سبز که فضا را احیا می کنند مزایای زیادی دارند. اول، مزایای بصری دیوارهای مسکونی را نمی توان نادیده گرفت. دیوارهای سبز می توانند تأثیر زیادی بر محوطه سازی شهری ساخته شده از بتن و آجری باشند همچنین یکی از اهداف مهم دیوار سبز می توان به استفاده از آن در روف گاردن اشاره کرد که در مقاله ی قبل راجع به آلاچیق روف گاردن صحبت کردیم.
- زیبایی بی نظیر در طراحی و دکوراسیون محل زندگی و کار شما.
- ايجاد آرامش، انرژی و تأثیر در روح و روان
- عايق دما و کاهش گرما
- کاهش سروصدا و همچنین آلودگی
طراوت و شادابی محیط
دیوار سبز یا گرین وال می توانند با شادابی محیط و تولید اکسیژن بیشتر نیاز ذاتی ما به طبیعت را جلب کنند. آوردن عناصر طبیعت به مکان هایی که معمولاً نمی بینیم می تواند روحیه ما را تقویت کند و ما را هوشیارتر و سرحال تر کند. این مفهوم به عنوان بیوفیلی نیز شناخته می شود. همچنین مطالعات نشان داده است که طبیعت می تواند رفتارهای منفی مانند پرخاشگری و اضطراب را کاهش دهد. علاوه بر این، ارتباط با طبیعت برای کاهش استرس و بهبود خستگی ذهنی بسیار مفید است.
ویژگیهای سازگار با ساختمان
به طور کلی استفاده از دیوار سبز در فضای باز مقرون به صرفه است چرا که گیاهان به عنوان یک عایق عمل میکنند و دمای ساختمان را در هنگام قرار گیری در آفتاب سا فصول سرد کنترل میکند از طرفی استفاده از گیاهان می تواند گرمای خانه را کاهش دهد و آن را به یک راه حل انرژی مقرون به صرفه تبدیل کند. حتی شما میتوانید کنار روشویی پی وی سی از این دیوار سبز ها قرار دهید.
تاثیر گرین وال در روحیه افراد
دیوار سبز به خصوص در شهرهای شلوغ می توانند به مردم احساس شادی و بهره وری بیشتری بدهند. آوردن عناصر طبیعی در مکان هایی که فضای سبز نداردمیتواند باعث افزایش روحیه ی افراد میشود. به این مفهوم بیوفیلی یا طبیعت بارگی می گویند. طبیعت باعث کاهش استرس و رفع خستگی برای افراد میشود.
تاثیر گرین وال در کاهش آلودگی هوا
با درک بهتر آلودگی و مسائل مربوط به کیفیت هوا، اثرات گیاهان بر کیفیت هوا نیز توجه بیشتری را به خود جلب کرده است. اثر تصفیه کننده هوای گیاهان توسط میکروب های موجود در ریشه گیاهان حاصل می شود که می توانند از مواد شیمیایی به عنوان مواد مغذی استفاده کنند. علاوه بر اثرات مستقیم بر سلامتی، بهبود کیفیت هوا نشان داده است که هوشیاری و توانایی های شناختی افراد را بهبود می بخشد.
»»» محصول پیشنهادی : برای مشاهده صفحه کابینت پی وی سی کلیک کنید
معایب دیوار سبز یا گرین وال چیست؟
جدایی از مزایای دیوار سبز که گرین وال دارد ممکن است برخی محدودیت ها و معایب داشته باشد که در زیر به تعدادی از آن اشاره میکنیم :
- در نظر نداشتن استاندارد ها در اجرای گرین وال و عدم توجه به وزن گیاه پس از رشد زیاد، میتواند به دیوار اصلی فشار بیاورد و منجر به نشست دیوار میشود.
- طراحی و اجرای این دیوارها نیاز به تخصص داشته و لازم است عایق کاری ها به منظور جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت آن به پنل و دیوار زیرین در نظر گرفته شود. یکی از معایب گرین وال ها نفوذ آب و نم و رطوبت به مرور به دیوار اصلی می باشد.
- برخی از گیاهانی که بر روی گرین وال ها کاشت میشوند نیاز به زهکشی دارند و در نظر نگرفتن این موضوع باعث میشود تا رشد خوبی نداشته باشند و در جلوه دیوار تاثیر منفی خواهد داشت.
- در دیوارهایی که از گیاهان طبیعی در آنها استفاده میشود، لازم است با توجه به نوع گیاه از آفت کش ها استفاده شود، در غیر این صورت منجر به رشد حشرات خواهد شد.
- دیوارهای سبز عمودی حساسیت بسیار بالایی داشته و اگر در مراحل ابتدایی طراحی و ساخت تمام جوانب کار در نظر گرفته نشود، پس از رشد گیاهان می تواند بی نظمی بسیار بدی را روی دیوار بوجود آورد.
- پنل بندی مهم ترین گام در اجرای این دیوارها می باشد که زمان بر و هزینه بر می باشد. لذا می توان گفت یکی از معایب دیوار سبزها قیمت بالای آنها می باشد.
- دیوارهای دارای گیاهان طبیعی متنوع نگهداری سختی دارند
- استفاده از گیاهان مصنوعی شاید از نظر جلوه انتخاب خوبی باشند، اما هیچ تاثیری بر تصفیه هوا و بهبود شرایط آب و هوایی محیط نخواهد داشت.
- بعضی افراد ساختمان نیز ممکن است آلرژی به برخی گیاهان داشته باشند.
گیاهان مناسب برای دیوار سبز در سایه و نیمه سایه
برای انتخاب گیاه برای گرین وال باید بگوییم بهتر است از گیاهانی استفاده کنید که با شرایط منطقه ای که میخواهید از آن استفاده کنید این است که از گیاهان کاملا بومی استفاده کنید و همچنین سعی کنید گیاهانی انتخاب کنید که رشد ریشه ی کمتری داشته باشند. هر گیاهی میزان نور و فضای مخصوص خود را نیاز دارد که مناسب برای سایه و یا حتی فضای تاریک را در اینجا معرفی خواهیم کرد.
گیاه پاپیتال
- گیاهی همیشه سبز
- رشد مناسب در قسمت های سایه و نیمه سایه
- سازگاری و انعطاف پذیری بالا
- برای رشد مناسب به خاک های غنی نیاز دارد.
گیاه پیچ امین الدوله
- رشد این درختچه به صورت پیچ و بالارونده است
- رشد تا 10 متر
- دارای گل های خوشبو
- برای رشد مناسب به خاک قلیایی سبک و همچنین غنی و با زهکشی مناسب و آبیاری زیاد نياز دارد.
گیاه لیزوماکیا
- این گیاه یک گیاه پوششی است.
- نسبت به سرما تقریباً مقاوم است.
- برای رشد به خاک غنی با مواد آلی و زهکشی کافی و مناسب نیاز دارد.
قیمت اجرای دیوار سبز
برای برآورد هزینه دیوار سبز باید بگوییم عواملی مانند شاسی کشی آهنی ، فلاور باکس دیوار سبز ، نحوه آبیاری و نوع طرح کاشت تاثیر گذار خواهند بود. به طور معمول اجرای دیوار سبز در فضاهای داخلی در مقایسه با فضاهای بیرونی به دلیل بالاتر بودن قیمت گیاهان مناسب این محیط، هزینه بالاتری خواهد داشت.