میگرن را با رژیم غذایی فورا درمان کنید


افرادی که میگرن دارند، در زمان بروز حملات رنج زیادی را تحمل می‌کنند و از کارهای روزمره خود ناتوان می‌شوند. با رعایت یک رژیم متعادل و دارای موادغذایی مفید، به‌سرعت میگرن را در خانه می‌توان درمان و با حملات طاقت‌فرسای آن خداحافظی کرد.

میگرن

میگرن از بیماری‌های شایع است که امروزه بسیاری از افراد به دلیل سبک زندگی پر استرس به آن دچار هستند. درمان میگرن کار راحتی نیست و گاهی حتی تا چند روز مانع از انجام فعالیت‌های روزانه می‌شود. ما در این مقاله از مجله دلتا، رژیم غذایی را به شما می‌گوییم که با رعایت آن می‌توانید میگرن را درمان و از بروز حملات آزاردهنده آن پیشگیری کنید.

میگرن چیست؟

میگرن یک نوع سردرد شدید و ناتوان‌کننده است که با درد ضربان‌دار یا تپنده در یک طرف سر همراه است. این نوع سردرد می‌تواند چند ساعت تا چند روز ادامه داشته باشد و شدت آن به‌گونه‌ای است که می‌تواند فعالیت‌های روزانه فرد را مختل کند. میگرن از یک سردرد عادی فراتر رفته و با علائم مختلفی از جمله حساسیت به نور، صدا و بو، تهوع و استفراغ همراه است.

مواد غذایی موثر در درمان و پیشگیری میگرن

تغذیه سالم و مناسب می‌تواند در درمان و پیشگیری از میگرن کمک‌کننده باشد. برخی مواد غذایی ممکن است به کاهش حملات میگرنی کمک کنند از جمله:

ماهی‌های چرب و مواد غذایی دارای امگا-3

ماهی‌های چرب مثل سالمون، ساردین و ماهی تن دارای اسیدهای چرب امگا-3 هستند که خواص ضدالتهابی دارند و  به کاهش فرکانس و شدت حملات میگرن کمک می‌کنند. همچنین تخم کتان، گردو و روغن زیتون مقادیر زیادی امگا-3 دارند و برای میگرن بسیار مفید هستند.

درمان میگرن

سبزیجات سبز برگ‌دار و میوه‌ها

سبزیجات تیره برگ‌دار مثل اسفناج و کلم و موز و آووکادو غنی از منیزیم هستند. منیزیم نقش مهمی در کنترل اعصاب و عروق دارد و کمبود آن در بروز میگرن نقش دارد، بنابراین خوردن مواد غذایی غنی از منیزیم در مدیریت و پیشگیری از میگرن تاثیر زیادی دارد. به‌علاوه سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، کاهو، بروکلی و کلم حاوی ویتامین‌های گروه B و در کاهش حملات میگرن موثر هستند.

دانه‌ها و آجیل

دانه‌ها و آجیل مثل بادام و تخمه کدو نیز منابع غنی از منیزیم هستند که می‌توانند در کاهش دفعات حملات میگرن موثر باشند.

زنجبیل

زنجبیل به دلیل خواص ضدالتهابی و ضد تهوع خود، به تسکین برخی علائم میگرن کمک می‌کند. همچنین مصرف چای زنجبیل در زمان بروز حمله تهوع را کاهش می‌دهد.

درمان میگرن

آب کافی و فیبر

کم‌آبی بدن و نوسانات قند خون از عوامل تحریک‌کننده میگرن هستند، چرا که مصرف فیبر و آب به تنظیم قند خون و حفظ آب بدن کمک می‌کند. نوشیدن منظم آب به مقدار فراوان می‌تواند از بروز حملات جلوگیری کند. همچنین میوه‌ها مثل سیب، پرتقال، سبزیجات، غلات کامل مثل جو و برنج قهوه‌ای منابع خوبی برای تامین آب و فیبر موردنیاز بدن هستند.

دانه‌ها و میوه‌های حاوی ملاتونین

ملاتونین می‌تواند به تنظیم خواب کمک کند و از آنجایی که اختلالات خواب با میگرن مرتبط است، مصرف آن مفید خواهد بود. گیلاس، گردو، گوجه‌فرنگی و بادام منبع خوبی برای ملاتونین هستند.

ذایی که نباید مصرف شوند

برخی غذاها می‌توانند میگرن را تحریک کنند که عبارتند از:

پنیرهای کهنه

پنیرهای کهنه مثل چدار و پارمزان حاوی تیرامین هستند که عامل محرک میگرن است.

نوشیدنی‌های حاوی کافئین

مصرف بیش از حد کافئین یا ترک ناگهانی آن باعث تحریک سردرد می‌شود.

غذاهای فرآوری‌شده و فست‌فودها

این غذاها حاوی نگهدارنده‌ها و مواد شیمیایی محرک میگرن هستند.

درمان میگرن

الکل

الکل به‌ویژه شراب قرمز باعث گشاد شدن عروق خونی می‌شود و به‌عنوان محرک برای میگرن عمل می‌کند.

شکلات

برخی افراد پس از مصرف شکلات، سردرد می‌گیرند و میگرن آن‌ها فعال می‌شود.

درمان فوری غیرتغذیه‌ای میگرن در خانه

برای تسکین فوری میگرن، برخی اقدامات می‌توانند موثر باشند:

مصرف داروهای مسکن

داروهایی مانند ایبوپروفن، نوافن، ناپروکسن و استامینوفن می‌توانند به کاهش درد کمک کنند. توجه داشته باشید که مصرف مداوم این داروها ممکن است باعث سردردهای وابسته به دارو شود؛ بنابراین این داروها را بااحتیاط مصرف کنید و درصورت لزوم با پزشک خود مشورت کنید.

استراحت در محیط تاریک و آرام

حساسیت به نور و صدا در زمان میگرن افزایش پیدا می‌کند، بنابراین استراحت در یک اتاق تاریک و آرام بسیار کمک‌کننده است.

استفاده از کمپرس سرد

قرار دادن یک کمپرس سرد روی پیشانی یا پشت گردن می‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند.

تعداد کلمات مطلب: 659

اپلیکیشن مجله دلتا



Source link

پیام بگذارید

No products in the cart.