اگر به دنبال کاهش هزینه در ساخت سازه فلزی هستید، نباید سراغ استفاده از متریال ضعیف بروید. بلکه باید در مورد بخشهای آن بیشتر تحقیق کنید و هر بخش را به صورت مجزا بهینه سازی نمایید. چرا که اغلب ساخت و سازها به دلیل ضعف در مدیریت منابع و تعریف استراتژی اشتباه عملکرد خوبی از خود ارائه نمیدهند.
به نقل از سایت شرکت تپکو این نکات شامل موارد متعددی است که یکی از آنها در ارتباط با انتخاب افراد ماهر در استفاده از مواد اولیه با کیفیت بالا میباشد. علاوه بر این انجام یک طراحی دقیق، اجرایی شدن فونداسیون مناسب، نصب صحیح و دقیق تیرها و ستونها و … نیز از موارد مهم و تاثیرگذار ویژه سال 2025 محسوب میشود.
مراحل ساخت اسکلت فلزی در کارخانه
برای انجام یک پروژه ساختمانی با ساخت سازه فلزی فولادی نیازمند انجام فرآیند تولید این نوع اسکلت است. بنابراین در کارخانه باید یکی سری مراحل انجام شود تا در نهایت اسکلت فولادی یا فلزی به مرحله نهایی تولید برسد. در ادامه این مراحل را به صورت دقیق توضیح میدهیم.
مرحله اول
برش ورقها یا همان تسمه بری باید با ابعاد درج شده در نقشه، مطابقت داشته باشد. این مرحله برای مراحل ساخت اسکلت فلزی پیچ و مهره نیز کاربرد دارد.
مرحله دوم
برای جوش شیارها و اتصال آنها به یکدیگر (جهت ایجاد طول مناسب) باید پخزنی انجام شود. البته به این مرحله تسمه سازی نیز میگویند. این مرحله باید با دقت بالا انجام شود.
مرحله سوم
در این مرحله استیفنرها که در اصل ورقهای فولادی هستند را برای تقویت بخشهای فولادی استفاده میکنند. این امر سبب میشود تا از چرخش در کمانش جلوگیری شود.
مرحله چهارم
آماده سازی قالبها، جکها، فیکسچرها و اجرای شاسی برای مونتاژ قطعات انجام خواهد شد. بهترین کارخانه ساخت اسکلت فلزی، به این مرحله توجه ویژهای دارد.
مرحله پنجم
سپس برای ساخت مقاطع، مونتاژ قطعات با خال جوش انجام خواهد شد. این مرحله از مهمترین نکات در ساخت سازه فلزی میباشد.
مرحله ششم
حال باید با کمک دستگاه جوش اتوماتیک (زیر پودری و MIG & MAG) فرآیندی جوشکاری را تکمیل کرده و برای انجام آن از دو روش استفاده میکنند.
مرحله هفتم
اکنون باید سوراخکاری فلنجها، صفحه ستونها و اتصالات به وسیله دستگاه دریل انجام شود. دستگاه دریل میتواند رادیال و مگنت باشد.
مرحله هشتم
تیرهای اصلی و فرعی با مونتاژ ملحقات، قطعات تکمیلی و اتصالات ستون ها، در این مرحله کامل میشوند. البته اتصالات تیر به ستون، روشهای مختلفی دارد.
مرحله نهم
با سه روش اصلی قوس الکتریکی، گازی و لیزری میتوان جوشکاری اتصالات را انجام داد. البته این روشها به موارد مصرفی و شرایط نیز بستگی دارد.
مرحله دهم
در این مرحله نیز باید تستهای مختلفی مانند (VT، PT، RT، UT) بر حسب نیاز انجام شود. برخی از این تستها در برنامه کنترل کیفیت هستند و جز تستهای غیرمخرب میباشند.
مرحله یازدهم
هم اکنون نوبت به تمیزکاری و سندبلاست رسیده است. همچنین رنگ بر حسب نیاز پروژه نیز انجام خواهد شد. البته همهی اینها بعد از استاندارد نصب سازههای فلزی انجام میشود.
مرحله دوازدهم
سپس به مرحلهی کنترل کیفی نهایی میرسیم و در مراحل بعدی نیز به ترتیب پک کردن کلیه قطعات ساخته شده، الصاق پکینگ لیست روی قطعات، حمل و ارسال قطعات به کارگاه نصب میباشند.
نکات اجرایی سازههای فولادی
یک سازه فولادی یا فلزی برای اینکه از دوام و استحکام بالایی برخوردار باشد، باید نکات مهمی در ارتباط با آن رعایت شود. البته برای ساخت سوله ارزان نیز میتوان در عین رعایت نکات لازم، هزینهها را نیز کاهش داد. به طور مثال بکارگیری فولاد سبک اما در عین حال مقاوم، یکی از راهکارهای به حداقل رساندن هزینههای پرداختی میباشد. در ادامه این نکات مهم را معرفی میکنیم.
خاک برداری
یکی از اصول مهم مرحله اجرایی کردن این سازهها در نظر گرفتن پی ساختمان است. پس باید زمین مکان مورد نظر را به طور کامل بررسی کرده تا عاری از هر نوع ناهمواری و خس و خاشاک باشد. در ادامه نیز با استفاده از نقشه پلان، پی کنی را با کمک دوربین و یا طناب و متر اندازهگیری و مشخص شده و عمق نیز تعیین میشود. با کمک پیکنی میتوان به سطحی از زمین که مقاومت دلخواه را داشته باشد، رسید.
قالب بندی
از دیگر نکات مربوط به اجرایی شدن این نوع سازه، شکل دادن به بتن خمیری به شکل مورد نظر است. البته قالب بندیهای در انواع مختلف است که شامل آجری، آلومینیوم، چوبی، آهنی و در نهایت فلزی میباشد. هر کدام از این قالبها دارای مزایای و خاصیتهای متفاوتی است که با توجه به شرایط و نوع کاربرد مورد استفاده قرار میگیرند.
لوازم ساخت و حمل بتن
در این مرحله باید به ساخت بتن و حمل آن دقت شود. به طور بتن با روشهای مختلف و حجمهای متفاوتی تولید میشود. این کار با کمک دستگاه بتن ثابت، دست و یا بتونیر صورت گرفته و برای جابجایی آن نیز میتوان فرغون، ماشین بتن کش گردان و یا تراک میکسر استفاده کرد.
بتن ریزی و ویبره کردن
این مرحله بسیار حساس و مهم است، بنابراین یکی از نکات مهم و حیاتی در این زمینه محسوب میشود. در این مرحله آماده سازی قالب از قبل انجام شده که معمولا نوع قالب فلزی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین بتن ریزی باید به صورت کاملا یکنواخت و بدون تأخیر صورت گیرد تا دانهها از یکدیگر جدا نشوند. لازم به ذکر میباشد که در مراحل ساخت ساختمان اسکلت فلزی از صفر تا صد pdf نیز این نکات به صورت دقیق و جزئی مطرح شده است. در ادامه نیز پرداخت سطح بتن و مرحله عمل آوری و در نهایت برداشت قالبها انجام میگیرد.
درز انبساط
یکی از نکات مهمی که در زمان اجرای سازههای فولادی باید مورد توجه قرار گیرد، مربوط به پیشگیری از تخریبهای انبساط و انقباض است. برای جلوگیری بهترین کار، پر کردن این درزها با موادی با خاصیت ارتجاعی میباشد. اگر بخواهیم به سوال در ساخت و نصب قطعات فولادی وظیفه سازنده و سازنده اسکلت چیست پاسخ دهیم، باید وظایف سازنده اسکلت را در نظر گرفت. چرا که او تنها وظیفه تهیه مواد اولیه را نداشته و باید تدابیری دیگری را عهده دار شود. درز انبساط نیز یکی از این نکات مهم و کلیدی میباشد.
اجرای اتصالات پیچ و مهرهای
در این روش بهترین جایگزین برای استفاده از جوشکاری، بهرهگیری از متصل کردن قطعات با کمک پیچ و مهره است.
استفاده از سیستمهای مقاوم در برابر بار جانبی
برای اینکه بتوان یک سازه را مقاوم سازی نمود باید آن را در برابر نیروهای جانبی محافظت کرد. این کار تنها با استفاده از سیستمهای مقاوم مانند دیوار برشی و بادبند امکانپذیر خواهد بود.
ساخت ستونها
از دیگر نکات مهم که باید مورد توجه قرار گیرد، استفاده از تیر یا تیرچههای اصلی یا فرعی برای ساختن ستونها میباشد. البته شاهتیرها نیز در این قسمت از موارد اصلی و مهم محسوب شده که از نظر ساخت با یکدیگر تفاوت دارند.
سخن نهایی
در پست آموزشی بالا به بررسی مهمترین نکات در ساخت سازه فلزی پرداختیم. اگر به لیست شرکتهای ساخت اسکلت فلزی تهران مراجعه کنید، مجموعه تپکو خدمات بسیار عالی و دقیقی را در این زمینه ارائه میدهد. چرا که این مجموعه با بیش از 20 سال تجربه و استفاده از مجربترین مهندسین، بهترین خدمات را در ساخت سازههای فلزی اجرا میکند.
تعداد کلمات مطلب: 1120