غلظت خون و خطر مرگ در اثر آلودگی هوا

ابتلا به غلظت خون در اثر آلودگی هوا اوج می‌گیرد و عوارض جدی و حتی مرگ به‌همراه میاورد. با رعایت چند نکته ساده و تغییر سبک زندگی که به آن‌ها خواهیم پرداخت، می‌توانید این دشمن سلامتی را شکست دهید.

غلظت خون روز به‌روز در بین افراد سنین مختلف رو به افزایش است. این بیماری علائم آزاردهنده‌ای دارد و می‌تواند خطرات جدی و حتی مرگ به‌دنبال داشته باشد. در نیمه دوم سال هستیم و آلودگی هوا در بسیاری از شهرها به اوج خود می‌رسد، بنابراین زمینه برای ابتلا به غلظت خون فراهم است. در این مقاله شما با غلظت خون بیشتر آشنا می‌شوید و راه‌های پیشگیری و درمان آن را یاد می‌گیرید.

غلظت خون چیست و چرا غلظت خون می‌گیریم؟

غلظت خون یک بیماری نسبتا شایع است و با افزایش سن احتمال ابتلا به آن بیشتر می‌شود. امروزه به‌دلیل شرایط نامطلوب هوا و سبک زندگی و مصرف مواد غذایی ناسالم، ابتلا به آن در بین تمام سنین رو به افزایش است.

گلبول‌های قرمز با استفاده از هموگلوبین خود، مسئول حمل اکسیژن در خون هستند. افزایش این گلبول‌ها و میزان هموگلوبین بیشتر از 18 در آقایان و 16 در خانم‌ها در آزمایش خون، به‌معنی ابتلا به غلظت خون است. خستگی  و خواب‌آلودگی، سردرد و سرگیجه، تنگی نفس، اختلالات بینایی و سرفه مزمن بعضی از نشانه‌های رایج غلظت خون هستند که می‌توانند زندگی را مختل کنند.

عوارض جدی غلظت خون

اگر غلظت خون جدی نگرفته نشود، می‌تواند عوارض جدی به‌دنبال داشته باشد. برخی از عوارض خطرناک غلظت خون عبارتند از:

  • ایجاد لخته و خطر سکته قلبی و مغزی
  • آمبولی ریوی
  • بزرگ شدن کبد و طحال
  • احتمال سقط جنین به دلیل افزایش فشار خون مادر

چه علت‌هایی سبب ایجاد غلظت خون می‌شوند؟

در بسیاری از موارد کاهش سطح اکسیژن خون به‌ویژه هنگام آلوده بودن هوا، سبب غلظت خون بالا می‌شود؛ چرا که بدن برای جبران این کمبود، مجبور است گلبول‌ قرمز بیشتری تولید کند. علت‌های مختلف می‌توانند در این زمینه موثر باشد:

  • آلودگی هوا
  • ژنتیک
  • زندگی در ارتفاعات و مناطق کوهستانی
  • سیگار کشیدن
  • ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و ریوی
  • تنش‌های روانی، استرس و اضطراب
  • بیماری‌های زمینه‌ای کبدی و کلیوی

درمان دارویی غلظت خون

اگر غلظت خون شدید است حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا برای جلوگیری از عوارض آن، درمان‌ لازم برای شما انجام شود. معمولا استفاده از رقیق‌کننده‌های خون مانند آسپرین در این زمینه تجویز می‌شود. البته زیاده‌روی در مصرف این داروها، سبب رقیق شدن بیش از حد خون می‌شود.

پیشگیری و درمان غلظت خون با تغییر سبک زندگی

با توجه به اینکه آلودگی هوا اجتناب‌ناپذیر است، هر فرد با تغییر سبک زندگی خود می‌تواند از ابتلا به غلظت خون پیشگیری کند یا از عوارض آن جلوگیری کند. در ادامه راه‌های کاربردی را بررسی می‌کنیم:

اهدای خون

اهدای خون از بهترین روش‌های پیشگیری از غلظت خون است. بنابراین اگر شرایط اهدای خون را دارید، از انجام این کار غافل نشوید. آقایان هر 3 ماه و خانم‌ها هر 4 ماه یک‌بار می‌توانند خون اهدا کنند.

اهدای خون

ترک سیگار

سیگار از عوامل اصلی در ایجاد غلظت خون است پس لازم است سیگار کشیدن را ترک کنید. این کار را می‌توانید با کاهش تعداد دفعات و به‌صورت تدریجی انجام دهید.

ترک سیگار

تغییر رژیم غذایی

نوشیدن آب به مقدار فراوان را فراموش نکنید. از رقیق‌کننده‌های خون مانند آب انار، آب زرشک، سیر و ویتامین E بیشتر استفاده کنید. همچنین برخی ادویه‌های مثل دارچین در رقیق کردن و فلفل در منظم کردن گردش خون موثر هستند. لیموترش، موز و به طور کلی مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانید. به جای استفاده از مواد غذایی پرچرب و فرآوری شده، مصرف غذاهای کم‌چرب و مواد مغذی مثل ماهی را جایگزین کنید.

رژیم غذایی سالم

ورزش کردن

ورزش کردن با برنامه صحیح و منظم باعث بهبود گردش خون و عملکرد قلب، درنتیجه پیشگیری و بهبود علائم غلظت خون می‌شود. دقت داشته باشید که ورزش با برنامه غلظ می‌تواند اثر معکوس داشته باشد، بنابراین بهتر است از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

ورزش

پیام بگذارید

No products in the cart.